Macbook of laptop

Macbook of laptop. Wat is nu het meest verstandig om te kopen?

Laten we het zo zeggen, dat je niet de enige bent met precies diezelfde vraag. Veel mensen zijn een beetje huiverig als het om een Macbook gaat. En dat komt voornamelijk door twee dingen. Enerzijds de prijs, die toch wel wat hoger ligt dan bij veel soorten laptops, en anderzijds de onbekendheid met producten van het merk Apple, zoals de Macbook.

Dat is natuurlijk beide best wel te begrijpen.

Ja, de Macbook is duurder dan de instapmodellen van diverse merken laptops. Een grote auto is immers ook duurder dan een kleine auto. En daarmee is meteen al het grote verschil duidelijk. Je moet natuurlijk een Macbook niet vergelijken met laptops waar je niet zo veel mee kunt. Je moet het vergelijken met vergelijkbare laptops, die ook zo rond de duizend euro kosten. En dan is er ineens erg weinig prijsverschil over.

Dan blijft de onbekendheid met het merk Apple over. Steeds meer mensen kopen producten van dit merk. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de iPhone, in al de verschillende types.

Dat is een bijzonder populaire mobiele telefoon. En als zoveel mensen de iPhone kopen en gebruiken, dan kan je er wel van uitgaan, dat het ontzettend goede producten zijn. Anders had je het immers ook vast wel gehoord.

Macbook of laptop

Natuurlijk zitten er ook wel nadelen aan een Macbook, maar die zitten in ieder geval ook aan de laptop, onafhankelijk van welk merk.

Een laptop werkt vaak met een windowsversie. Als je een nieuwe laptop koopt, dan zal er waarschijnlijk Windows 10 opzitten. Laten we het zo zeggen dat lang niet iedereen uitermate tevreden is over deze versie van Windows. Terwijl je weinig mensen zult tegenkomen die ontevreden zijn over de besturingssystemen die Apple gebruikt bij haar producten, en dat is ook van toepassing op het besturingssysteem van de Macbook, OS X.

Uiterlijk lijkt het overigens best wel veel op Windows, maar de manier van werken is een Apple uitvinding.

Aan de Macbook zit overigens ook een nadeel, want de meeste software en spelletjes voor Windows, zijn niet geschikt voor de Macbook, hoewel er wel steeds meer software en spelletjes beschikbaar komen.

Wat je het beste kunt kopen? Als je niet zoveel geld ter beschikking hebt, koop lekker een goedkope laptop. Anders is een Macbook absoluut iets wat je moet gaan proberen.